Over
nurturing touch. Shantala baby massage. Baby foot reflexology.

Nurturing Touch

Praktijk voor Shantalamassage

"Worden gedragen, gewiegd en gestreeld, vastgehouden, gemasseerd:

zoveel wijzen om [de mens] te voeden 

Minstens even onontbeerlijk als vitaminen, mineralen, en eiwitten..."


Geadapteerd van Dr. Frederick Leboyer, 

Loving hands: the traditional art of baby massage.

Over mij

Mijn naam is Kimi Uegaki. Ik ben in Vancouver, Canada geboren en getogen, en mijn voorouders komen uit Japan. Sinds 2000 woon ik in Nederland. Ik woon in Zoeterwoude met mijn man, 2 kinderen en onze cavia.  


Ik ben gefascineerd door het menselijke lichaam en hoe de huid en aanraking invloed hebben op ons ontwikkeling, gezondheid en welzijn. Mijn ervaring en kennis als fysiotherapeute geven me een stevig basis als Shantala babymassage docent en behandelaar.


Ik heb de opleiding Shantala babymassagedocent bij de Holos Academie in Utrecht afgerond en ik ben lid van de Vakgroep Shantala Docenten (VSD). Ik ben toegewijd aan mijn persoonlijke en professionele ontwikkeling. Voorbeelden van reeds gevolgde bijscholingen en trainingen zijn o.a. Shantala massage voor volwassen, lichaamsgericht werken met kinderen, en voetreflexologie voor babies.

Ik heb een Bachelor of Science in fysiotherapie van de University of British Columbia in Canada behaalde en een Master of Health Science in fysiotherapie van de University of Indianapolis, USA.


Mensen die mij kennen beschrijven me als professioneel, open, enthousiast, empathisch, zorgzaam en vriendelijk. Ik verheug me erop om je te ontmoeten. 

Over de Shantala benadering

Shantala babymassage komt oorspronkelijk van India uit. Daar is het een onderdeel van de dagelijkse verzorging van baby’s en kinderen en de kennis van traditionele kunst is van moeder naar dochter doorgegeven. 

 

In de jaren 70 van de vorige eeuw is Shantala babymassage naar de west gebracht door een Franse arts, Frederik Leboyer. Tijdens een wandeling door de straten van een van de sloppenwijken van Calcutta zag hij ineens een moeder die haar baby in de buitenlucht aan het masseren was. Wat hem opviel was de vrede en schoonheid van de interactie en hoe dit in felle tegenstelling was met de omgeving.  De moeder heette Shantala en zij stemde in om haar kennis met Leboyer te delen. Later heeft Leboyer zijn opgedane kennis in een boek gepubliceerd ( ‘Shantala babymassage: een traditioneel kunst’ ). Hij heeft zijn opvatting over het belang van aanraking – wat ondersteunde door wetenschappelijk onderzoek is -- samengevat als:

"Worden gedragen, gewiegd, gestreeld, vastgehouden, gemasseerd: zoveel wijzen om kleine kinderen te voeden. Minstens even onontbeerlijk als vitaminen, mineralen en eiwitten." 

 

Shantala babymassage is een langzame, zachte, ritmische massage. Het is gebaseerd op aandachtige, liefdevolle en respectvolle aanraking. Het is gegeven met aandacht en een oprechte verlanging om contact met en in verbinding zijn met een ander. In Nederland is Shantala babymassage aangepast geweest voor andere leeftijden (peuters, kinderen en volwassen) en mensen die speciale zorg nodig hebben. Al deze variaties zijn op de Shantala visie gebaseerd:

 

Herhaling en vertraging.
Aandacht en verbinding
Vol overgave in het NU.
Geborgenheid en tederheid.
Aanraking en communicatie.
Liefde en vertrouwen.

Shantala babymassage, baby voetreflexologie massage, kindermassage. peutermassage.

Over voetreflexologie

voetreflexologie voor baby's, peuters, kinderen

Baby- en kindvoetreflexologie zijn zachte vormen van reflexologie.

 

De basis van voetreflexologie ligt in het oude China, Egypte en India. De huidige vorm van voetreflexologie is rond 1915 ontstaan toen William Fitzgerald, een Amerikaanse arts, en Eunice Ingham, een fysiotherapeute zich bezig gingen houden met “de behandeling van organen op afstand” oftewel “zonetherapie”.

 

Zonetherapie is gebaseerd op de bevindingen dat plaatsen die op/of in het lichaam ver van elkaar verwijderd liggen, elkaar beïnvloeden.  In de jaren ’30 van de vorige eeuw ontwikkelde Ingham het werk van Fitzgerald verder. Zij bracht de relatie van de voeten tot de diverse zones in kaart. D.w.z. dat ze onderzocht hoe elke orgaan en lichaamsdeel verbonden is met een bepaalde plaats op de voet. Bij de behandeling van het lichaam concentreerde zij zich uitsluitend op de voeten.

 

Voetreflexologie gaat er van uit dat het lichaam 10 energiezones heeft die over de lengte van het lichaam lopen. De zones lopen van het hoofd tot de tenen en via de armen naar de handen. Als we gezond zijn, stromt ons levensenergie (qi of chi) door deze zones. Negatieve invloeden zoals ziekte, stress of overprikkeling kunnen de stroming van ons levensenergie geblokkeerd worden. De locatie van de blokkades kan door druk op de reflexzones vastgestelde worden. Door reflexpunten te masseren met lichte druk, stimuleer je het zenuwstelsel en kun je energieblokkades wegwerken.

 

Voetreflexologie heeft veel positieve effecten op het lichaam:

  • het lichaam in balans brengen door onderactieve systemen te stimuleren en overactieve systemen te kalmeren
  • bevordering van de zelfgenezing vermogen van het lichaam
  • ondersteuning bij chronische ziektes
  • verbetering van doorbloeding en energiestroming
  • versterking van het immuunsysteem en verbetering aan lymfecirculatie
  • verbetering van de aanvoer van voedingsstoffen en zuurstof
  • verbetering van de afvoer van afvalstoffen, wat ontgifting bevordert
  • maakt endorfine vrij, die pijnverlichten en stemmingsverbeterend werken

Nurturing Touch

Practice for Shantala Massage

06 14 84 16 63

kimi@nurturingtouch.nl

Kalmoeslaan 18, 2381 JG  Zoeterwoude

KVK-nummer: 75066963

Aangesloten bij:

Shantala baby massage

Copyright © All rights reserved.